Beste bezoeker en beeldgenieter,


Mijn inspiratie komt van een schilderij van Isaak Israels, wat ik per toeval ontdekte in 2013. Het had een enorme impact op mij. Ik was namelijk nog nooit echt tevreden geweest over mijn fotografie en ik wist: ZO wil ik fotograferen! Maar hoe kan ik fotograferen alsof het penseelstreken zijn? Ik dacht: ik weet niet of ik het kan en of het gaat lukken maar ik ga het proberen! Vervolgens na 4 jaar nachtenlang Googlen, experimenteren en tranen van frustratie lukte het mij om te fotograferen zoals ik het in mijn hart voel.

Twintig jaar niet erkende slechthorendheid
Op mijn website ziet u mijn creatieve fotografie, het thema Twintig jaar niet erkende slechthorendheid. Mijn fotografie is geboren vanuit deze eerste twintig levensjaren als niet erkende slechthorende, gevolgd door twintig jaar als horende. Deze levenservaring heb ik vertaald in beeld waar kracht uitspreekt.

Mijn essentie van fotografie, zoals ik het in mijn hart voel
De natuur is, net als het leven, in al zijn veelzijdigheid veel te moeilijk om te doorgronden. Haar schoonheid geeft mij vaak slechts een zucht van ontroering in plaats van een glimlach op het gezicht. Omdat het continue veranderd, vluchtig, van moment tot moment. Het is een enorme kracht dat zichzelf elk jaar opnieuw weer uitvind. Het vernieuwd zichzelf. En geeft mij daarmee elk jaar een andere vorm van beleving.

Maar het maakt niet uit, dat die vluchtige momenten niet vast te pakken zijn, vast te houden, of in een doosje te stoppen om daar later nog eens in te turen. Want slechts het ervaren van de ontroering tijdens die vluchtige momenten helpt mij om later, wanneer ik niet meer op deze wereld ben, op spiritueel niveau te creëren wat ik hier op aarde heb beleefd.

Ik geloof in pure fotografie en in handmade foto afdrukken
Mijn foto's zijn het resultaat van bijzonder camerawerk, geen manipulatie. Mijn Photoshop bewerking beperkt zich tot mijn eigen kleurinterpretatie en contrast bewerking. En mijn foto's zijn handmade door mijzelf afgedrukt op 100% fine art katoenpapier van Hahnemuhle. En op een bijzondere zwevende manier ingelijst.

Vanaf 2018 is het tijd om mijn hart te volgen. Fotografie als verdienste, vanuit concept, vanuit samenwerking. Om dat te ondersteunen startte ik in 2019 aan de dagopleiding tot fotograaf bij de Fotoacademie in Amsterdam.

Heeft u interesse in mijn verhaal, in mijn kunst, in een samenwerking of anderszins: neem vrijblijvend contact met mij op.Quitama Everaardt

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.