1e keer 1e prijs!

Iris Trofee 2018 + 1e prijs categorie vrij werk

Foto: Marrie Pauw

 

Quitama Everaardt uit Woerden, lid van fotoclub Iris, heeft de Iris Wissel Trofee 2018 gewonnen met een bijzondere sfeerfoto. De jury bestond dit jaar uit Pieter van Leeuwen, fotograaf, docent en schrijver over fotografie, en Monique de Zwart, fotograaf en mentor fotografie. 

De winnende foto van Quitama is genaamd “Maar horen jullie mij?”. De jury was vol lof over de foto: hij toont een droomwereld, met Monet-kleuren en onscherpte, waardoor de fantasie wordt geprikkeld. De foto toont dat de maker artistiek en bewust het gevoel van de titel over wil brengen.

Quitama is drie jaar lid van fotoclub Iris en is daarin actief in een creatieve verdiepingsgroep. Zij was blij verrast met het winnen van de Trofee dit jaar.

De winnende foto kwam uit in de categorie Vrij Werk. In de categorie Mensen viel de eerste prijs toe aan Ed van der Weijden, voor zijn prachtige portret getiteld “Old and wise”. In de categorie Natuur werd de eerste prijs gewonnen door Paul Kastelein met “Catch”: een fraaie verstilde foto van visnetten in het water waarbij de lijnen een boeiend en evenwichtig patroon vormen.

De jury was over het algemeen zeer te spreken over de kwaliteit van de ruim 100 inzendingen. Sommige sprongen er duidelijk uit, ook wat betreft de kwaliteit van de afdruk.

Per foto werd uitleg gegeven over de motivatie van de jury voor het aantal toegekende punten: een boeiende en leerzame avond.

De prijswinnende foto’s en een selectie van de overige inzendingen worden gepresenteerd in een expositie in de bibliotheek van Woerden van 10 september tot 22 oktober.